top of page

 
בגישת ®RDI ההורים עושים את ההבדל.
גישה מותאמת אישית להורים לילדים עם עיכוב התפתחותי,
ASD - אוטיזם ואספרגר

המלצתה האישית של שרת ההסברה, גלית דיסטל אטבריאן:
https://www.youtube.com/shorts/YQazQRGoLhU

שלום וברוכים הבאים לאתר שלי
שמי דורון זהר ואני מנחה מוסמך בגישת RDI - תכנית המלמדת ועוזרת להורים להוציא את ילדם מהגדרות אוטיסטיות. אני מלמד הורים איך לעשות זאת בעצמם, באמצעות יצירת הרגל לשהות משותפת נינוחה, המשלבת הכלה עם אתגר. התכנית מיועדת לכל הילדים, בכל גיל ובכל רמה, גם לכאלה שעוד לא אובחנו ויש לגביהם חשש לעיכוב התפתחותי. התכנית מותאמת לפי אבני דרך התפתחותיות תקינות ובהתאם לפרופיל היחודי של הילד ומשפחתו. המלצות הורים ואנשי מקצוע מובילים תוכלו למצוא בהמשך העמוד, או אם אתם מעדיפים וידאו תוכלו למצוא הרצאת וובינר על עקרונות הגישה  ובסופה שיחת הורים שעובדים בגישה , כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=uRziiu_E7nQ


מעט עלי:
אני בעצמי הורה לילד בספקטרום האוטיסטי. היום כבר בחור בן 21, ועם משפחתי עברנו בעצמנו את כל מסלולי החיפוש והדרכים אליו.
עברנו את כל מסלול היסורים של אבחונים, חוסר ידיעה, חוסר אונים ומבול של יועצים מכל הסוגים והשיטות השונות.
הוצאנו סכומי כסף ומשאבים נפשיים אדירים על טיפולים ומטפלים באוטיזם שלא ממש עזרו לנו למצוא את הדרך ואת הקשר לילדנו. הוא אמנם למד מספרים ואותיות וכישורי חיים ותכניות אקדמיות, והלך עם משלבת לגן ולבית הספר, אבל תמיד ליד הילדים ולא ממש איתם. תמיד בניתוק ובלי חברים, למרות שמאוד רצה. לא מצאנו איך לבלות איתו ביחד, איך לתת לו את החוויה האמיתית שביחסים, עד שמצאנו את תכנית RDI ומאז חיינו השתנו ובעצם התחילו מחדש.



מצאנו תכנית שעוסקת בדיוק באבני הדרך ההתפתחותיות בהן פגע האוטיזם.
בעזרת יעוץ אנושי וליווי חברי ומשתף, הדרכת RDI עזרה לנו להתחבר ולמצוא את בננו. את הצד האנושי, הרגשי, החברתי והחושב שבו. את הכיף שבשהות המשותפת, בתקשורת עשירה ורגישות הדדית, בתכנון משותף, בשיתוף בחוויה, בגילוי ובהתנסות, בהתמודדות עם מציאות דינאמית ומשתנה, בפתרון בעיות מתהוות ובתחושת חיבור ושייכות אמיתית אלינו ואל חבריו.

היום אני יודע בוודאות שבני וכל הילדים האוטיסטים רוצים את מה שכל ילדים רוצים - לבלות ביחד, לשחק, ללמוד, להתנסות, להעז, לגלות ולפתח מודעות ושייכות.
אני יודע בוודאות שיש דרך להתגבר על הנזק שהאוטיזם גרם, ועלול להמשיך לגרום אם נאפשר לו ולא ניקח, אנחנו ההורים, את הטיפול לידינו.
אנחנו ההורים היחידים לילדנו ועלינו בלבד מוטלת האחריות ומוטל האתגר - לשקם את ההורות שנפגעה מהמשבר ולהדביק את הפער ההתפתחותי שנוצר, עד לשיקום איכות החיים.

כיום אני עוסק בהדרכת הורים, מתוך כוונה ותקוה לעזור לכם להשיג את פריצת הדרך הזו עם ילדכם. זה אפשרי. זה לא בשמים. זה מחייב עבודה רבה וצמודה אבל התוצאות נהדרות.

טיפול באוטיזם בגישה טיפולית מתקדמת

זה לא בשמים - אפשר לראות תוצאות בטיפול באוטיזם

דורון זוהרמנחה מוסמך RDI
מטרת התכנית היא לפתח בנחת ובמודעות מלאה תקשורת ויחסים של הנחיה משתפת בין ההורה לילד, במצב שבו תקשורת ויחסים כאלה לא מתפתחים באופן טבעי או נתקעים בגלל האוטיזם או בגלל כל סיבה אחרת.
באתר תוכלו ללמוד כיצד להתמודד עם תהליך האבחון, כיצד ללמוד את הפרופיל היחודי של ילדכם, וכיצד להיות הורים מודעים, המובילים את הטיפול בילדכם.
עמוד זה מלא במידע מועיל שיעזור לכם להבין מהו אוטיזם, כיצד הוא מתפתח, מהן הדרכים הדרכים הנכונות להתמודדות ומה לא נכון לעשות.
העמוד עמוס ולעתים מאתגר, בדיוק כמו האוטיזם איתו אנו מתמודדים. מטרת העמוד היא להביא אתכם לפגישת היכרות כשאתם כבר מכירים את מהות האוטיזם ואת עקרונות היסוד בטיפול ובהדרכה.

היי דורון

חדשות טובות. עשינו איבחון מחודש: הינו כמה פגישות עם אורי אצל פסיכיאטרית.
סיכום - הוא לא עונה לקריטריונים חדשים מ 2014 לאיבחון  
ASD  
PDD-NOS  וגם לא הישנים

 

אז מבחינתה הוא לא בספקטרום. היא ממש התפעלה מכושר הדמיון שלו (היא ביקשה לצייר ולספר סיפור על הציור) ועוצמת ההזדהות עם הדמויות. עדיין יש עניין של וויסוט רגשי והיא תכתוב את זה בחוות דעת.

 

אז אלו הן חדשות טובות מאד.

 

דורון שוב המון תודה!
ככ שמחה שמצאתי את 
RDI

ואותך כמטפל. אני זוכרת את התחושה של הקלה שאחרי ככ הרבה חיפושים מצאתי טיפול שמרגיש לי ככ נכון ועוד יותר שמחתי למצוא אותך כמטפל לפי השיטה.

אין ספק שתרומתך משמעותית ביותר!

 

 

להתראות

אילנה 

גישה חדשנית - RDI

אני מביא גישה חדשנית, פיתוחו של ד"ר סטיבן גוטשטיין rdiconnct.com ששמה דגש על שיקום היכולת ההורית שנפגעה בתהליך אבחון האוטיזם, כלומר מהרגע שבו שמתם לב שמשהו לא בסדר ועד הרגע הזה שבו נוכל ביחד לאבחן נכון את הקשיים ולהתאים תכנית טיפול טובה עבורכם.
המידע המובא כאן יעזור לכם להתגבר על הפחד וחוסר האונים הטבעי מול המילה המפחידה הזו - אוטיזם, או מול עיכוב התפתחותי. תלמדו שיצירת הרגלים חדשים יכולה לעשות עבורכם את ההבדל שבין הסתמכות על מטפלים חיצוניים ועל מערכת החינוך ובין הבנה, התמודדות ויצירה מחדש של הורות נכונה, מקדמת, מתגמלת ומשמחת שתעמיק את החיבור והאינטימיות שלכם עם ילדכם ותפתח את כל אבני הדרך ההתפתחותיות החסרות לו.
 
גישת הטיפול RDI מתייחסת לאוטיזם ולעיכובי התפתחות משני כיוונים - זה של הדרכת ההורים וזה של התאמת מטרות התפתחותיות לילד.
אוטיזם, אספרגר, הנחיית הורים, טיפול באוטיזם, שילוב

"דורון יקר, המערכת שמה אנשים בקופסאות/מעטפות/שקיות

ואתה מוציא אותם משם.

המשך בעבודה הברוכה. איל ושונית שחל."
 

מהו אוטיזם ואיך אנחנו מטפלים בו?
עיקר הקושי באוטיזם, בכל רמות התפקוד ובכל הגילאים, הוא הקושי בהתמודדות עם מורכבות.
ילד שיאובחן עם אוטיזם נולד עם רגישות נוירוביולוגית אישית. העולם שלנו מלא בגירויים ומידע והילדים מוצפים בהם מכל כיוון אפשרי. הרגישות הנוירוביולוגית המולדת בשילוב הצפת המידע גורמת לשיבושים ולכן כשהילד לאורך זמן לא מצליח להבין ולהתמודד עם מה שקורה סביבו הוא מסתגר ומאבד קשר.
ילד בהתפתחות תקינה יודע להתגבר על כשלונות. ילד מאובחן מפתח תפישת מציאות לפיה הוא נכשל כל הזמן ולכן מחפש תחומי עניין ופעילויות שאינן מאיימות עליו. מכאן מתפתחים הטקסים, החזרתיות, הקבעונות והתבניתיות.
צירוף הרגישות הנוירוביולוגית של ילדכם בצירוף תחושת הכישלון שלו בההתמודדות עם המציאות המודרנית, המלחיצה, מרובת המידע והגירויים היא שגורמת לאוטיזם.
היציאה מהמצב היא בתהליך הפוך ובו תתורגלו ביצירת אווירה נינוחה, בלי הוראות ודרישות, בתקשורת וברמת אתגר מותאמת וביצירה מחודשת של המסוגלות של הילד באמצעות הבניה, הדרגתיות ובקרה צמודה.
בהמשך אסביר הכל לפרטים, אבל ברשותכם אתחיל מההתחלה, מאותה הנקודה בה אתם נמצאים כעת ומנסים לחשוב מה ואיך לעשות כדי למצות את יכולותיכם להשיב לכם את איכות החיים שאבדה בגלל האוטיזם.
הורות מוצלחת לילד\ה עם אוטיזם או עיכוב התפתחותי

המשימה אינה פשוטה והיא מחייבת הירתמות, נחישות והתמדה, אבל הורים שעשו ועושים זאת בתכנית RDI נהנים מהצלחות גדולות, כפי שתוכלו להתרשם בדפי הממליצים.

הצלחת ההורים בהדבקת הפערים ההתפתחותיים של ילדם היא ההצלחה הגדולה והמשמעותית ביותר בחיינו כהורים ובחיי הילד והמשפחה כולה. אין סיפוק והנאה גדולים מאלה.​

אנחנו לומדים כיצד ליצור מחדש את תהליך ההורות היוזמת והבריאה שנעצרה בגלל האוטיזם. הנחיה משתפת היא תהליך ההורות הטבעי שבו ההורה הוא המנחה והוא  משתף את הילד בפעילויות, בלמידה, בחוויה ובשהות משותפת, לפי רמת הקושי ומידת העניין שלו.

 

אנחנו רוצים לתת לילדים כלים שישמשו אותם בצורה הדרגתית לעצמאות מלאה.

אנחנו עושים זאת דרך יצירת הרגלי התנסות משותפת עם הוריהם, בדיוק כמו שילדים בהתפתחות תקינה עושים, במצב בטוח אבל מאתגר בעקביות. הורים בתכנית לומדים כיצד לאזן בין ביטחון ובין אתגר ולא לוותר על התקדמות דינאמית ומתמדת.

 

מתוך השהות המשותפת הנינוחה צומחת התקשורת, הרגישות ההדדית, ההיכרות, ואיתם  הביטחון להתנסות, לחוות וללמוד אתגרים חדשים. כמו עם ילדים רגילים כך גם עם הילדים בספקטרום - אין שום סיבה לעשות זאת בדרך אחרת. לא באילוף כמו בגישה ההתנהגותית, ולא במתן שליטה לילד והליכה אחריו כמו בגישה הרגשית.

אוטיזם פוגע בסקרנות וברצון לשהות משותפת משני הצדדים: ההורה מאבד את תחושת  ההערכה הנכונה לגבי מידת הקושי הנכונה המותאמת לילד והילד מאבד את האמון בהורה כאדם שיכול להתאים עבורו את דרגת הקושי הרצויה.

מכאן נוצר המשבר ומתחילה ההתרחקות שעלולה להביא לנתקים, חוסר הבנה הדדית, דרישות, תסכול וכד' - כדור שלג שיוצר תחושת חוסר מסוגלות גם אצל ההורה וגם אצל הילד.

סביבה מתאימה

אני מלמד את ההורים איך ליצור מחדש את הסביבה הנינוחה בה אפשר להתניע מחדש את תהליך בניית האמון ההדדי שנפגע בגלל האוטיזם.

אנחנו מתרגלים שהות משותפת הנסמכת על כל עקרונות ההורות הטבעית, רק שאנו עושים זאת בצורה מושכלת, מותאמת, מודעת ותוך בקרה צמודה שלי על תהליך הבניה  המחודשת של היחסים.

אנחנו מתכננים לטווח הארוך. מעניינת אותנו התפתחות החשיבה והדינאמיות. אנחנו מאמינים שעם התפתחות החשיבה הילד יוכל גם לבצע, לרכוש ידע, לתכנן וליישם דברים שהוא לומד בעולם האמיתי ובחיי היום-יום.

אנחנו מחפשים את מה שיעשה את ההבדל עבור הילד בעולם האמיתי אליו הוא גדל.

התכניות שאנו מכינים מותאמות אישית לצרכים היחודיים של הילד שלכם ושל משפחתכם.

לכל ילד יש את הרגישויות ואת נקודות התורפה שלו והתכנית צריכה להתאים לו ולכם בדיוק.

אנחנו מזהים את הפרופיל האישי היחודי של הילד ומכינים עבורו את תכנית הטיפול והיעדים ההתפתחותיים החסרים. במקביל אנחנו מטפלים ביכולות הריכוז והחשיבה של הילד, בסיבות שלו להימנעות, לחוסר מוטיבציה, להסתגרות ולחזרתיות.

גם כאן, בצורה יחודית ומותאמת לילד - בהתאמת רמת הקושי, בניהול הסביבה, בהתאמת קצב הפעילות, בסגנון התקשורת ובהגשת העזרה המותאמת, וכמובן- בחגיגת ההצלחות המשותפות.

ארבעת שלבי תכנית RDI

שלב א: הבנת הפרופיל האישי והיציאה מהמשבר בעזרת למידת

דרכי הטיפול הייחודיות.

שלב ב: הערכת צורת התקשורת האופטימלית לילדכם. יצירת נינוחות

בשהות המשותפת.

שלב ג: התאמת רמת הקושי והיכרות עם חוסר ודאות טובה. הבניית מצבים להתנסות משותפת מיטיבה ויישום עקרונות ההדרכה הדרושים לחיזוק המסוגלות ההורית.

שלב ד: הנחיה שוטפת וקביעת יעדי התכנית להעלאה הדרגתית ועקבית ברמת הקושי. עד ניהול עצמאי של התכנית.

עם יישום ארבעת שלבי התכנית תגיעו לרמת הנחיה הורית משתפת מדוייקת,  הדרושה לילדכם ולמשפחתכם. תחוו הורות מודעת, בטוחה ומהנה, וילדכם יחווה ביחד איתכם שהות משותפת נינוחה המאפשרת גילוי, התנסות וחיבור. אלה התנאים הדרושים לו ובאמצעותם ישלים את הפערים ההתפתחותיים החסרים.

"אני רוצה להודות לך דורון. אתה הכוח המניע אותנו. כשמך כך אתה מתנה שנשלחה עבורנו. ותודה תודה לאלוקים !!!! גם שהחבל על הצוואר יש תקווה, תזכרו!!!" סיון ירימי

כיצד מתנהלת התכנית?
אנחנו עוסקים בפיתוח המודעות העצמית של ההורה והילד באמצעות צפייה מבוקרת בתהליך העדין והעקבי בו מתפתחים היחסים.
 
בתהליך ההנחיה ההורים לומדים עקרונות הדרכה נכונה ומותאמת, וחשוב מכך - מפתחים מודעות עצמית ומקבלים כלים לנתח את עצמם כמדריכים.
בסדרת פגישות ושיעורי בית מובנים - ההורים לומדים למנף את המסוגלות וההזדמנויות היום-יומיות והופכים לאנשי מקצוע ולמטפלים המוכשרים ביותר עבור ילדם.
 
ההורים לומדים שעם פיתוח המודעות לרמת הקושי המתאימה - טיפול בילד בספקטרום או עם עיכוב התפתחותי לא שונה בהרבה מחינוך וטיפול בילד רגיל.
 
אנחנו עושים זאת על-ידי הבניה וניצול הזדמנויות היום יום לפיתוח חשיבה דינאמית, באמצעות יצירת נינוחות בין ההורה לילד ובהתאמת רמת הקושי שתאפשר התנסות משותפת מאתגרת אך בטוחה.
 
ההורים לומדים כיצד להשיב לעצמם את הביטחון ההורי הטבעי. כיצד לצאת ממצב משברי ולהשיב לעצמם את יכולות היוזמה, ההובלה, המנהיגות החיובית ואת המסוגלות שאבדה בתהליך האבחון.
ההורים לומדים לא רק איך לעבוד נכון עם ילדם, אלא גם כיצד לנהל את תיק הטיפול של ילדם מול המסגרת החינוכית, בשילוב ובפעילויות אחר הצהריים.
 
ההורים לומדים מה הן פעילויות מובנות. כיצד להכין פעילות, כיצד להתכונן מנטאלית, כיצד להנחות את ילדם ללא דרישה, ותוך התבססות על דוגמא אישית, כיצד להבין את התגובות, כיצד להתאים את רמת הקושי, את קצב הפעילות וכיצד לחגוג ביחד את ההצלחות המשותפות.
 
בשהות המשותפת היום-יומית נוצר הרגל לדינאמיות - פיתוח יכולת החשיבה, ההסתגלות, ניהול היחסים והחברויות, והצלחה בתנאי מציאות משתנה. הורים המשתתפים בתכנית מדווחים באופן מיידי על שינוים בתפקוד, בהתנהגות וברמת החיים. זוהי התוצאה של יצירת ההרגל לדינאמיות וחשיבה מתמדת על התאמת רמת הקושי.
 
בתהליך זה משחזרים את הסקרנות שנפגעה ואת המסוגלות ההורית שעברה טלטלה משמעותית
בתקופת האבחון.
 
התכנית מדריכה כיצד להשתמש נכון במשאב הטבעי של הילד - ההורים והסביבה הביתית. התכנית נשענת על העקביות והשהות המשותפת היום יומית של ההורה וילדו ומרגילה להתנסויות מאתגרות תוך שמירה על תחושת ביטחון. כך מושגת דינאמיות וכך הילד מתרגל לחפש דינאמיות, חברה, התנסויות חדשות, שינויים ואתגרים מכל הסוגים.

אנחנו מלמדים

ויסות עצמי
הסתגלות
מודעות עצמית
ערך עצמי
גמישות מנטלית
גאוות יחידה
פתרון בעיות
מערכות יחסים
יוזמה
עצמאות  
מסוגלות וביטחון עצמי
אמפטיה והכלת הזולת
אתם מוזמנים לגלוש בעמודי האתר, לקרוא ולאסוף מידע כרצונכם. בסיום הגלישה אתם מוזמנים ליצור קשר טלפוני או דרך המייל ולתאם פגישה בה נלמד ביחד את הפרופיל הייחודי של ילדכם ומשפחתכם, ונתאים לכם תכנית טיפול אישית.
חשוב לזכור - אין שני ילדים שהם אותו הדבר.
מה שמתאים לילד אחד לא בהכרח מתאים לאחר.
אנחנו רוצים לדייק בהתאמת התכנית ולכן מומלץ לתאם פגישה ולהכיר לעומק.
כדאי לבוא לשיחת אבחון וייעוץ
  • אם אתם מרגישים קושי או עיכוב בהתפתחות ילדכם. אם הוא מתנתק מכם, או נמנע משהות משותפת. אם יש קושי תקשורתי, התנהגותי או רגשי המפריע להתפתות הקשר איתו\ה.

  • אם ילדכם אובחן לאחרונה, או שאתם עומדים לפני אבחון או שכבר התחלתם בתהליך.

  • אם אתם נתקלים בהתנהגויות מוזרות או נטייה להשתלטות, סגירות, חזרתיות או טקסיות.

  • אם תכנית הטיפול הנוכחית שלכם תקועה.

  • אם יש לכם שאלות שנוגעות להתפתחות הילד, להתנהגותו, לשהות המשותפת עימו, או בכל נושא תקשורת, התפתחות, חשיבה ויחסים.

אתם מוזמנים לפנות במייל, או להתקשר לתאום שיחת היכרות בה נבדוק ונחשוב ביחד כיצד לתכנן ולבצע את תכנית הטיפול המתאימה לכם ולסגנון החיים של המשפחה.

הורים, רק אתם יכולים לעשות את פריצת הדרך עבור ילדכם.

כצוות אנחנו יכולים ביחד לטפל בהצלחה בילדכם, בכל גיל ובכל רמת תפקוד.

כוח הטיפול הוא בעקביות, בהתמדה, ביצירת הזדמנויות יום-יומיות לטיפול ובבקרה צמודה אחר ההתקדמות.

דורון זהר
050-5237224

הסבר קצר על אוטיזם ועל RDI

 

"מניסיון אישי: אני למדתי את זה בהנחיתו של דורון

שלא וויתר לי, גם כשהיה לי קשה ורציתי לפרוש,

ואין ספק שזה קידם את בני בצורה עצומה, שלא לדבר על הרווח שלי ביכולות ההורות וההדרכה שיש להם ביטוי גם במקומות אחרים." יסמין עמרן

מידע מתעדכן: הרצאה בפסטיבל סרטי 'סינמה ספקטרום. על הורות

גלית

דיסטל אטבריאן

"בשלוש השנים שבהן ליווית אותי ואת ערן לפי שיטת הrdi הוצאנו את הילד מכיתת תקשורת לבית ספר רגיל, בלי סייעת, בלי עזרה נלווית, הילד ברשות עצמו ומתפקד נפלא, בעיקר חברתית. אני שמחה על האתר הזה בגלל הורים שנמצאים בתחילת דרכם, הורים שנמצאים באמצע הדרך, הורים שמרגישים שהכאב והקושי עומדים להכריע אותם. במקום הזה הם יכולים לפגוש הורים שעשו את כל הדרך בהצלחה ועכשיו קוצרים את התוצאות. מאחלת בכל ליבי הצלחה לכולם."

מיכל

לברן עוז

"יש מקום להמון יצירתיות מצידינו ההורים במקום הזה של הצבת האתגרים, והאושר הוא ענק כאשר הילד יוצר עבור עצמו הצלחה באתגר. יצירה משותפת! ולדורון יש שפע של רעיונות איך להגיע לאותה יצירה משותפת."

Alin Denker אנחנו עובדים עם דורון זוהר כבר הרבה שנים. אנחנו מאוד מרוצים. דורון הוא מקצועי מאוד, יש לו שנים של ניסיון. אני מכירה אישית עוד שתי משפחות שדורון עבד איתם והייתה התקדמות משמעותית בתפקודם של הילדים. הוא מלווה אותנו גם בטיפול בבית וגם בשילוב בבית ספר. אין מילים בפי להודות לדורון על כל הטיפים והעזרה שהוא נותן. דורון תמיד מתעניין בשלמו של הילד, דואג וכל הזמן מחפש דרכים חדשות לקידום הילד.

ליצירת קשר מלאו את הפרטים או טלפנו 050-5237224

תודה רבה על פנייתך, הודעתך התקבלה ואצור קשר בהקדם.

מידע מתעדכן: שיעור מבוא

RDI - הרצאת מבוא על גישת הטיפול בילדים בספקטרום.
ההרצאה נערכה בפני צוות היחידה להתפתחות הילד בבית החולים תל השומר, בראשות ד"ר לידיה גביס, שהתייחסה בתחילת ההרצאה למחקר חדש המראה התקדמות מרשימה בקרב ילדים שטופלו בגישה.

עוד על גישת ®RDI

איך עובדת הגישה ואיך מתאימים לכם תכנית אישית

bottom of page