top of page
אוטיזם – איך פורצים את החומה ומשפרים מאד את איכות החיים של הילד ומשפחתו?
כדי לעשות זאת הילד שלכם צריך את ההנחיה שלכם ההורים.
הוא צריך שתדעו את הצרכים המיוחדים שלו ואת הדרך אליו.
 
טיפול באוטיזם: הדרכה, אבחון, הנחיה, מעקב ושילוב

אסטרטגית הנחיה

אנו מאמינים בתהליך מקביל שבו ההורה עובד מול המנחה ובמקביל עם הילד. בהתאם למשוב המתקבל בעבודה הביתית נערכות ההתאמות, השינויים וההתקדמות בתכנית הטיפול.

 

ההורים מודרכים כיצד ליישם את עקרונות הטיפול בבית, מגישים קטעי וידאו ודוחות כתובים לפיהם מתקדמים.

 

בישיבות ההנחיה מנותחת ההתקדמות ומוגשות המלצות.

ההורים מקבלים את כל מה שדרוש להם לפי הצרכים: הדגמות, ביבליוגרפיה, חומר כתוב וכו'. המטרה היא שכל הורה יקבל את צרכי ההדרכה המותאמות לו אישית.

 

עקרונות ההדרכה

דוגמה אישית – תהליך העבודה מתבסס על הדגמה תוך מתן אפשרויות להשתתפות. ללא דרישה, בלי לחץ ובלי צורך בתוצרים או תוצאות. התהליך הוא התוצר.

 

התאמת רמת האתגר – המגע עם הילד מתנהל תוך התאמה מתמדת של רמת האתגר המוצבת בפניו בכל סוג של פעילות שמתקיימת בשגרה, תוך כדי הצעה מודגמת ומדודה להתנסות בפעילות ברמת אתגר גבוהה יותר, שתביא את הילד לתחושת מסוגלות גבוהה יותר ותשפר מאוד את הביטחון שכבר רכש בביצוע אתגרים קלים יותר.

 

התאמת קצב – ההורה לומד לשנות ולהתאים את קצב העבודה עם ילדו, בהתאם למסוגלות הנרכשת של הילד ותוך התבוננות ולמידה.

מדדים להצלחה

האינדיקציה להצלחת התוכנית, היא חד משמעית ומדידה - ההתפתחות של הילד שלכם משבוע לשבוע: החיבור איתו, יתר ההתייחסות שלו אליכם, שיפור התקשורת, עליה במספר ההזדמנויות לשהייה משותפת חסרת מתח בבית ובחוץ, מקצועיות הטיפול ועליה בתחושת המסוגלות ההורית - כל אלה גורמים ישירים בשיפור איכות החיים של המשפחה.

 

תוכנית שעובדת יפה משפיעה לטובה בהפחתת רמת המתח מול עליה במידת הנינוחות. שני תחומים רגישים בכל משפחה בה גדל ילד בספקטרום האוטיסטי.

עבודה נכונה מביאה לתוצאות ברמת מובהקות מלאה: ההורים חווים ומרגישים את הילד יותר מחובר, יותר מתקשר, יותר עירני ושותף לשינויים סביבו ובחיים בכלל.

 

Please reload

bottom of page